Gombatermesztő helyiségek párásítása

Gombatermesztő helyiségek párásítása

(gombafóliák, gombasátrak, gombapincék)

A gombák kezdeti fejlődésénél a megfelelő páratartalomszint 80-90%, ezt a szintet addig kell folyamatosan tartani, míg megjelennek a gombostűfejnyi csiperkék. A MASTERKOOL párásító rendszerek használata nagyban megkönnyíti a gombatermesztést, hisz óriási előnye hogy ellenőrizhető, beállítható mindazon tényező mely nagyban hozzájárul a megfelelő termesztés sikeréhez. A legfontosabb külső tényező a páratartalom, mert nagyon száraz körülmények között a táptalaj nedvességtartalma erősen csökkenhet. A légnedvesítő rendszer segítségével, gyorsan és hatékonyan visszaállítható a megfelelő 70%-os páratartalomszint, mely a gombatermesztés alatt szabályozható, illetve növelhető.

gombahaz parasitasa

A termesztés kezdeti stádiumában fontos szerepet játszik a levegő cseréje, melyet a szakemberek csak abban esetben javasolnak, ha a termesztő helyiség kellemetlen szagot áraszt. A MASTERKOOL párásító készülékeknek köszönhetően kontrollálni lehet ezen problémát, hisz szagtalanító funkciójának köszönhetően lenyomja, megszünteti a kellemetlen szagokat. A termesztés teljes időtartama alatt ügyelni kell, hogy a helyiségbe a kártevők – gombalégy, gombaszúnyog vagy atka – ne kerüljenek, mert ha a táptalajhoz jutnak, akkor nagymértékben elszaporodnak, és súlyos terméskiesést okozhatnak. A nyílászárók megfelelő „eltakarása” mellett fontos szerepet játszik a párásító rendszer, hisz a ködösítés egyik fontos jellemzője, hogy távol tartja a repülő bogarakat, szúnyogokat. A ködhűtő rendszerek alkalmazásával, a kertészetek klíma szabályozásában megtartható a helyes hőmérséklet, a nedvesség, a mesterséges vagy természetes szellőzés alkalmazása mellett. Ahol szükséges, ventilátort helyezünk el a pára és a levegő megmozgatására. Szabályozott feladatokat szintén biztosít párásító rendszerünk, köszönhetően a speciális eszközöknek, mint a termosztátnak, időzítőnek és a páratartalom mérőnek.

Előnyök

  • Állandó páratartalmat biztosít, kevesebb öntözés szükséges
  • Lényegesen magasabb terméshozam
  • Töredékére csökkenthető a növényvédő szerek használata
  • Kevesebb árnyékolás szükséges
  • A párásítás szabályozhatóvá teszi a mikroklímát bármelyik évszakban
  • Távol tartja a repülő bogarakat, szúnyogokat
  • Professzionális technológia, minőségi anyagok és alkatrészek
  • Könnyen, gyorsan telepíthetőek
  • Megszünteti a kellemetlen szagokat, leköti a port, a pollent, tisztítja a levegőt
  • Környezetbarát, gazdaságos működés, egyszerű karbantartás

Gépeink, rendszereink bérelhetőek, legyen szó akár mobilklíma bérlésről, ventilátor bérlésről, vagy párásító bérlésről minden igényt kielégítünk!

A bérléssel kapcsolatos információkról bővebben a BÉRLÉS menüpont alatt olvashat.

Szolgáltatásaink címszavakban:

Borászatok, Borpincék, Csarnok párásítás, Csarnokhűtés, Evaporatív hűtés, Mobil Evaporatív hűtés, Mobil adiabatikus hűtés, Légcsatornázás, Textil alapú légcsatornázás, Faipari párásítás, Frissáru pultok frissentartása, Gyümölcsstand párásítás, Halpultok párásítása, Húspultok párásítása, Étterem, Kávézó, Cukrászda, Teraszhűtés, Mobil hűtés esküvőn, Hűtés rendezvényeken, Hűtőház párásítás, Gyárak hűtése, Csarnok hűtése, Szerelőműhely hűtése, Sportlétesítmény párásítása, Sportlétesítmény hűtése, Wellness hűtés, Strandok hűtése, Vidámpark hűtés, Állatkert hűtés, Szálloda Hűtés, Panzió hűtés, Üdülőcentrum hűtés, Állattenyésztési telepek hűtése, Lovardák hűtése, Sertés telepek hűtése, Baromfi telepek hűtése, Szarvasmarha telepek hűtések, Ipari hűtés, Ipari párásítás, Ipari üzemek párásítása, Istállóhűtés, Istállók hűtése, Klíma előhűtés, Rovarmentesítés, Ködhűtés, Kültéri hűtés bérbe adás, Kültéri hűtés, Kültéri klíma, Látványpárásítás, Léghűtés, Léghűtő berendezések, Légnedvesítés, Légnedvesítő rendszerek, Mobil hűtés bérlés, Mobil klíma bérlés, Mobil klíma, Nyomdaipari párásítás, Papíripari párásítás, Párahűtés a strandokon, Párahűtés, Párakapu, Párásítás betongyártásban, Párásítás, Páratartalom szabályozás, Por- és szagmegkötés, Pormegkötés hulladékfeldolgozóban, Rendezvény klimatizálás, Szabadtéri hűtés, Szagtalanítás, Párakapu megoldás, Teraszhűtés bérlés, Teraszhűtés, Teraszhűtő rendszer bérlés, Teraszklíma, Teraszpárásítás, Textilipari párásítás, Üvegházak párásítása, Fóliaházak párásítása, Kertészetek párásítása, Pálmaházak párásítása, Vízhűtés, Zöldségstand párásítás, Gyümölcsstand párásítás, Kiállítások hűtése - párásítása, ESD védelem, Fúvókák, Fúvóka a párahűtő rendszerben