Csarnokok, szervizek, gyárak hűtése

Elektronikai ipar, gyárak hűtése

Az elektronikai alkatrészek gyártása, összeszerelése közben nagyon fontos tényező a légkör megfelelő páratartalom szintjének megtartása, mivel az elektrosztatikus feltöltődés fokozott veszélyt jelent ezen egységek számára. Az állandó és meghatározott nagyságú páratartalom sok esetben előírásszerűen is kötelező az elektronikai ipar gyártósorainak légkörében. A páratartalom szint megtartása és az elektrosztatikusság kiküszöbölése, azaz az ESD Protection (Electrostatic Discharge Protection) egy igen költséges folyamat, mivel az, a víz folyamatos villannyal vagy gázzal történő melegítése során érhető el. Az így keletkező vízgőz alkalmas ugyan az elektrosztatikus feltöltődés jelenségének mérséklésére, azonban korántsem költséghatékony. A MASTERKOOL párásítási technológia segítségével a pára nem melegítés során, hanem nagynyomású kompresszorok segítségével valósul meg. A porlasztást végző fúvókákon át keresztülpréselt víz szétporlad és az így keletkező 3 mikron nagyságú vízcseppek azonnal elpárolognak, így biztosítva a levegő páratartalmát. A MASTERKOOL professzionális technológia segítségével tehát az ESD Protection folyamat energiatakarékos, költséghatékony, és környezettudatos módon történik. A légnedvesítő rendszer működtetési költségei – ahogyan az a gyakorlatban is bebizonyosodott- jóval a hagyományos módszer alatt maradnak. Mindemellett a megrendelő igényeinek maximális kielégítése végett teljes mértékben testre szabható kivitelezéssel dolgozunk, így rendszereink a párásítani kívánt területhez alkalmazkodva kerülnek kiépítésre. Azokon a helyeken ahol a légkondicionáló használata megoldhatatlan vagy gazdaságtalan, azokra a helyekre ajánlunk csarnokhűtést,  vagy ipari párásítást, például: gyáraknak, magas belterületű csarnokoknak, piaci csarnokoknak, autószervizeknek, hulladéklerakó telepeknek, megfelelő belmagasság mellett. Így az ott dolgozók és ott tartózkodók egy igazán kellemes klimatizált környezetben vészelhetik át a nyári, elviselhetetlen fülledt napokat, garantáltan 5-10 ºC-os hőmérséklet csökkenést eredményezve.

Statikus elektromosság kiküszöbölése

Az elektrosztatikában fontos tényezőt jelent a nedvesség. Ha a környezet túl nedves, akkor az elektronok és a protonok töltés egyensúly hiánya nem marad meg egy hasznosítható időintervallumig. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a légköri páratartalmat a nedvességgel mérjük. Ha a nedvességtartalom magas, az anyagok felületén párabevonat képződik, ezzel egy alacsony ellenállású utat biztosítva az elektronáramlás számára. Ez az út, a töltések újrakapcsolódását segíti elő, és ennek következtében kiegyenlíti a töltésegyensúly hiányát. A legapróbb statikus szikra, kb. 1000 volt hatására bekövetkezik. A statikus elektromosság által létrehozott íven tűzbalesetet okozhatnak a környező területen. Ez a MASTERKOOL párásítási rendszerrel megfelelően kezelhető!

DHL

Nyomdák

A nyomdában a minőségi munkának alapvető eleme a papír és a levegő nedvességtartalmának a beállítása. A nyomdába érkező papír átlagos nedvességtartalma jó esetben 50-60%. Ha nincs szabályozva a relatív páratartalom, a tárolási időszakban a papír már gyorsan és sokat veszít a nedvességtartalmából. A papír a széléről kezd el száradni fokozatosan a közepe felé, ez teknősödést okoz. Könyvek, kiadványok szélei kiszáradnak, hajlításkor roppanó hangot adnak. Az alacsony nedvességtartalmú anyagok a nyomás alatt felvett nedvességtől megnyúlhatnak, ami rossz minőséget eredményez. A másik problémát ugyancsak a nem kellő nedvességtartalom,illetve a nagyon száraz közeg okozza. Nyomtatás közben az ívek gyors futtatása során a papír elektrosztatikusan feltöltődik, melynek a gyakori duplázás az eredménye. A MASTERKOOL párásító rendszerek használatával, a jól beállított nedvességű papírt könnyebb feldolgozni, jobb vele dolgozni, a tinta tapadása is sokkal jobb. A légnedvesítő rendszer által, a nyomdai munkához szükséges páratartalom állítható be, sőt számítógépes vezérléssel a szabályozható páratartalom is megoldható. A kijelzők segítségével nyomon követhetjük és vezérelhetjük is a párásító berendezéseket, egységeket. Az ipari párásítással, könnyebb munkafolyamat biztosítható, mellyel nő a végtermék minősége, ezáltal kevesebb veszteségre, és nagyobb haszonra számíthat. Mindemellett pormegkötő, szagtalanító tulajdonságai mellett, tisztítják a levegőt, és jó hatással vannak az emberi szervezetre. Pollent taszító funkciója miatt, az allergiás megbetegedésben szenvedők is nyugodtan használhatják.

Gy2

Faipar

A megfelelő külső környezeti tényezők biztosítása nélkülözhetetlen a faipar területén. Az alacsony páratartalom esetén a fa kiszárad, kirepedezik, csökken a fűrészáru minősége. A megfelelő páratartalmú közeg, viszont nagyban segíti a munkafolyamatokat. Professzionális légnedvesítő rendszerek használatával rengeteg előnyt élvezhetünk, melyek meghatározzák a termelési hatékonyságot. A MASTERKOOL párásító technológiával jobb lesz a végtermék minősége, és 70 %-al csökken a tűzveszély kockázata. A poros levegőjű, száraz közegben a dolgozók teljesítménye is csökkenhet. Fokozottabban igaz ez a nyári időszakokban, amikor a meleg levegő még inkább megterheli szervezetünket, s a száraz, porral teli levegőben nehezebbé válik a légzés, közérzetünk rosszabb lesz. Az ipari párásítás során, a termelési hatékonyságon kívül, számos élettani előnyt is élvezhetünk. A párahűtő berendezések pormegkötő, szagtalanító, és rovartaszító funkciója, egyértelműen a dolgozók munkakörülményeit hivatott javítani, azonkívül hűtési tulajdonsága mellett, felfrissítik, és tisztítják az adott közeg levegőjét. A vízporlasztásos technológia jótékony hatással van az emberi szervezetre, s allergiás megbetegedésben szenvedők is nyugodtan használhatják, hiszen pollentaszító hatása is ismert.

A MASTERKOOL rendszerek használatával

  • nő a dolgozók teljesítménye
  • jobb a végtermék minősége
  • 70%-al csökken a tűzveszély
  • megköti a port, tisztítja a levegőt.

ref7

Textilipar

A textiliparban használt szövetek, fonalak és egyéb anyagok kiszáradása befolyásolja a termelés hatékonyságát. A fonalak orsózásánál vagy a textil feldolgozása közben nő az anyag szakadásának esélye. Az optimális hőmérséklet és a páratartalomszint beállításával jobb lesz az anyagok rugalmassága, feldolgozhatósága. A pamut 7%, a nylon 2-3%, a gyapjú 18% vizet vesz fel, ezzel érve el a legjobb minőséget. A textilipari párásítás során a párásító egységeket számítógépes vezérléssel működtetjük, valamint segítségével beállítjuk és szabályozzuk a levegő páratartalmát. Egy üzemen belül, a munkafolyamatok, és a felhasznált anyagok függvényében más-más páratartalom szint beállítása szükséges, mely feltételnek, a leghatékonyabb és legkorszerűbb technológiával teszünk eleget. Gépeink minőségi alkatrészekből állnak, melyek hosszú élettartamúak, és egyszerűen karbantarthatóak. A berendezések környezetbarátak, üzemeltetésük kis áramfelvétellel, gazdaságos módon oldhatóak meg. A nagynyomáson működtetett rendszerek bővíthetőek, ezáltal korlátlan négyzetméteren használhatóak. Mindenhol ugyanolyan hatékonysággal végzik párásítási, vagy hűtési feladatukat, akár kültéri, akár beltéri klimatizálásról van szó.

gyar

Gépeink, rendszereink bérelhetőek, legyen szó akár mobilklíma bérlésről, ventilátor bérlésről, vagy párásító bérlésről minden igényt kielégítünk!

A bérléssel kapcsolatos információkról bővebben a BÉRLÉS menüpont alatt olvashat.

Szolgáltatásaink címszavakban:

Borászatok, Borpincék, Csarnok párásítás, Csarnokhűtés, Evaporatív hűtés, Mobil Evaporatív hűtés, Mobil adiabatikus hűtés, Légcsatornázás, Textil alapú légcsatornázás, Faipari párásítás, Frissáru pultok frissentartása, Gyümölcsstand párásítás, Halpultok párásítása, Húspultok párásítása, Étterem, Kávézó, Cukrászda, Teraszhűtés, Mobil hűtés esküvőn, Hűtés rendezvényeken, Hűtőház párásítás, Gyárak hűtése, Csarnok hűtése, Szerelőműhely hűtése, Sportlétesítmény párásítása, Sportlétesítmény hűtése, Wellness hűtés, Strandok hűtése, Vidámpark hűtés, Állatkert hűtés, Szálloda Hűtés, Panzió hűtés, Üdülőcentrum hűtés, Állattenyésztési telepek hűtése, Lovardák hűtése, Sertés telepek hűtése, Baromfi telepek hűtése, Szarvasmarha telepek hűtések, Ipari hűtés, Ipari párásítás, Ipari üzemek párásítása, Istállóhűtés, Istállók hűtése, Klíma előhűtés, Rovarmentesítés, Ködhűtés, Kültéri hűtés bérbe adás, Kültéri hűtés, Kültéri klíma, Látványpárásítás, Léghűtés, Léghűtő berendezések, Légnedvesítés, Légnedvesítő rendszerek, Mobil hűtés bérlés, Mobil klíma bérlés, Mobil klíma, Nyomdaipari párásítás, Papíripari párásítás, Párahűtés a strandokon, Párahűtés, Párakapu, Párásítás betongyártásban, Párásítás, Páratartalom szabályozás, Por- és szagmegkötés, Pormegkötés hulladékfeldolgozóban, Rendezvény klimatizálás, Szabadtéri hűtés, Szagtalanítás, Párakapu megoldás, Teraszhűtés bérlés, Teraszhűtés, Teraszhűtő rendszer bérlés, Teraszklíma, Teraszpárásítás, Textilipari párásítás, Üvegházak párásítása, Fóliaházak párásítása, Kertészetek párásítása, Pálmaházak párásítása, Vízhűtés, Zöldségstand párásítás, Gyümölcsstand párásítás, Kiállítások hűtése - párásítása, ESD védelem, Fúvókák, Fúvóka a párahűtő rendszerben