Párásítás

A MASTERKOOL párásító rendszerei számos olyan ipari területeken alkalmazhatóak, ahol a mesterségesen szabályozott páratartalom lényeges javulást biztosít a termelés, és a megfelelő működés érdekében. A kültéri párásítás, a beltéri párásítás, a vonalsoros párásítás, a mobilpárásítás, a centrifugális párásítás, a páratartalom szabályozás, mind-mind olyan fogalmak, melyek a párásítási technológiákhoz tartoznak. A rendszer speciális beállításainak köszönhetően, a nedvességtartalom, a hőmérséklet és a légkör páratartalmának fenntartásával nő a működés színvonala és az összprofit. Ezekben a sajátságos helyzetekben a MASTERKOOL párásító rendszer az ideális megoldás, melyet arra terveztek, hogy működése minimális kiadással és igen alacsony javítási rátával járjon. A rendszer, elektronikus szabályzó segítségével, %-os pontossággal működik, távvezérelt hőszabályzó, nedvességmérő, vagy időmérő felhasználásával. Alkalmas például elektronikai gyárak, pamutáru raktárak, üvegházak, faiskolák, textilt,- növényt feldolgozó üzemek, malmok és lisztmalmok számára. Mivel Magyarországon a levegő páratartalma a nyári időszakban jelentősen csökken, és száraz meleg képződik, így még inkább ajánlottak és hasznosak a MASTERKOOL párásító rendszerek.

A párásítási folyamat a mellékelt ábra szerint a következő:

vonalsoros parasito rendszer

A magasnyomású kompresszor, amit a vezetékes hálózati vízre csatlakoztatunk és elektromos áram alá helyezünk, az elektromos motor és nagynyomású pumpa segítségével, a 2-6 bar nyomású hálózati vizet 70-100 bar nyomásra fokozza. A legjobb vízporlasztás érdekében, a vezetékes vízcsapot vízszűrő berendezéshez csatlakoztatjuk, mely hosszú ideig óvja a szennyeződésektől a párásító berendezés elemeit. A már nagynyomáson folyó víz továbbhalad a magasnyomású csővezeték rendszeren és idomokon a beporlasztást végző fúvókák felé. Az idomok, vagy más néven elosztók alkalmasak arra, hogy irányváltással is egy, vagy több helyre továbbítsuk a nagynyomású csöveket, így biztosítani tudjuk korlátlan négyzetméterszámú terület párásítását is. A párásítási folyamat végén, a páraködöt képző fúvókákból 4 micron átmérőjű vízpára kerül a kültérbe. A porlasztott víz, mely kis méretének köszönhetően a levegőben azonnal elpárolog, légnedvesítő hatása mellett hatékonyan hűt, és a megfelelő mértékben növeli a páratartalmat.

Párásítási technológiáink, mint például az ipari párásítás, az üvegház párásítás, a gyümölcs,- zöldségstand párásítás, a papíripari páratartalom szabályozás, a kőbányák pormegkötése és még sorolhatnánk, számtalan helyen igénybe vehető és hasznosítható technológiák, melyekről bővebben az alábbiakban felsorolt felhasználási területeknél írunk.

Irányítás, Folyamatos páratartalom mérés, Vízlágyítás

parasito idozito nagynyomasu pumpa nagynyomasu kompresszor

Felhasználási területek

Szolgáltatásaink címszavakban:

Borászatok, Borpincék, Csarnok párásítás, Csarnokhűtés, Evaporatív hűtés, Mobil Evaporatív hűtés, Mobil adiabatikus hűtés, Légcsatornázás, Textil alapú légcsatornázás, Faipari párásítás, Frissáru pultok frissentartása, Gyümölcsstand párásítás, Halpultok párásítása, Húspultok párásítása, Étterem, Kávézó, Cukrászda, Teraszhűtés, Mobil hűtés esküvőn, Hűtés rendezvényeken, Hűtőház párásítás, Gyárak hűtése, Csarnok hűtése, Szerelőműhely hűtése, Sportlétesítmény párásítása, Sportlétesítmény hűtése, Wellness hűtés, Strandok hűtése, Vidámpark hűtés, Állatkert hűtés, Szálloda Hűtés, Panzió hűtés, Üdülőcentrum hűtés, Állattenyésztési telepek hűtése, Lovardák hűtése, Sertés telepek hűtése, Baromfi telepek hűtése, Szarvasmarha telepek hűtések, Ipari hűtés, Ipari párásítás, Ipari üzemek párásítása, Istállóhűtés, Istállók hűtése, Klíma előhűtés, Rovarmentesítés, Ködhűtés, Kültéri hűtés bérbe adás, Kültéri hűtés, Kültéri klíma, Látványpárásítás, Léghűtés, Léghűtő berendezések, Légnedvesítés, Légnedvesítő rendszerek, Mobil hűtés bérlés, Mobil klíma bérlés, Mobil klíma, Nyomdaipari párásítás, Papíripari párásítás, Párahűtés a strandokon, Párahűtés, Párakapu, Párásítás betongyártásban, Párásítás, Páratartalom szabályozás, Por- és szagmegkötés, Pormegkötés hulladékfeldolgozóban, Rendezvény klimatizálás, Szabadtéri hűtés, Szagtalanítás, Párakapu megoldás, Teraszhűtés bérlés, Teraszhűtés, Teraszhűtő rendszer bérlés, Teraszklíma, Teraszpárásítás, Textilipari párásítás, Üvegházak párásítása, Fóliaházak párásítása, Kertészetek párásítása, Pálmaházak párásítása, Vízhűtés, Zöldségstand párásítás, Gyümölcsstand párásítás, Kiállítások hűtése - párásítása, ESD védelem, Fúvókák, Fúvóka a párahűtő rendszerben