+36-30-950-9396 masterkool@masterkool.hu MASTERKOOL

Párásítás

Párásítás

A MASTERKOOL párásító rendszerei számos olyan ipari területeken alkalmazhatóak, ahol a mesterségesen szabályozott páratartalom lényeges javulást biztosít a termelés, és a megfelelő működés érdekében. A kültéri párásítás, a beltéri párásítás, a vonalsoros párásítás, a mobilpárásítás, a centrifugális párásítás, a páratartalom szabályozás, mind-mind olyan fogalmak, melyek a párásítási technológiákhoz tartoznak. A rendszer speciális beállításainak köszönhetően, a nedvességtartalom, a hőmérséklet és a légkör páratartalmának fenntartásával nő a működés színvonala. Ezekben a sajátságos helyzetekben a MASTERKOOL párásító rendszer az ideális megoldás, melyet arra terveztek, hogy működése minimális kiadással és igen alacsony javítási rátával járjon. A rendszer, elektronikus szabályzó segítségével, 100 %-os pontossággal működik, távvezérelt hőszabályzó, nedvességmérő, vagy időmérő felhasználásával. Alkalmas például elektronikai gyárak, pamutáru raktárak, üvegházak, faiskolák, textilt,- növényt feldolgozó üzemek, malmok és lisztmalmok számára. Mivel Magyarországon a levegő páratartalma a téli időszakban jelentősen csökken, és száraz levegő képződik, így még inkább ajánlottak és hasznosak a

MASTERKOOL párásító rendszerek.

Az evaporatív hűtőpaneles párásítás akár fix telepítésű, akár mobil, mozgatható gépekkel is megoldható, illetve kiegészítő berendezésként is alkalmazható a nagynyomású rendszerekkel együttesen.

A párásítási folyamat a mellékelt ábra szerint a következő:

A magasnyomású kompresszor, amit a vezetékes hálózati vízre csatlakoztatunk és elektromos áram alá helyezünk, az elektromos motor és nagynyomású pumpa segítségével, a 2-6 bar nyomású hálózati vizet 70-100 bar nyomásra fokozza. A legjobb vízporlasztás érdekében, a vezetékes vízcsapot vízszűrő berendezéshez csatlakoztatjuk, mely hosszú ideig óvja a szennyeződésektől a párásító berendezés elemeit. A már nagy nyomáson folyó víz továbbhalad a magasnyomású csővezeték rendszerén és idomokon a beporlasztást végző fúvókák felé. Az idomok, vagy más néven elosztók alkalmasak arra, hogy irányváltással is egy, vagy több helyre továbbítsuk a nagynyomású csöveket, így biztosítani tudjuk korlátlan négyzetméter számú terület párásítását is. A párásítási folyamat végén, a páraködöt képző fúvókákból 4 micron átmérőjű vízpára kerül a kültérbe. A porlasztott víz, mely kis méretének köszönhetően a levegőben azonnal elpárolog, légnedvesítő hatása mellett hatékonyan hűt, és a megfelelő mértékben növeli a páratartalmat.

Párásítási technológiáink, mint például az ipari párásítás, az üvegház párásítás, a gyümölcs,- zöldség stand párásítás, a papíripari páratartalom szabályozás, a kőbányák pormegkötése és még sorolhatnánk, számtalan helyen igénybe vehető és hasznosítható technológiák, melyekről bővebben az alábbiakban felsorolt felhasználási területeknél írunk.

IRÁNYÍTÁS, FOLYAMATOS PÁRATARTALOM MÉRÉS, VÍZLÁGYÍTÁS

FIÓKOMÍrjon most!Hívjon most!
X