Borpincék párásítása (borászatok)

A MASTERKOOL párásító rendszerek használata rengeteg előnnyel jár a borospincék számára ( borpincék párásítása ) , eredményt hozó megoldás azok termelékenységének fokozásában. A légnedvesítő technológiával egyszerűen szabályozható a páratartalom és a hőmérséklet. A borászatok, borospincék hőmérséklete és páratartalma, az év egyes szakaszaiban eltérő értékeket mutat, ami nagy jelentőséggel bír a borkészítés folyamatában. Az alacsony páratartalom, vagy éppen a száraz meleg miatt a fahordók kiszáradhatnak, ami minőségi és anyagi veszteséget okoz, s ezzel jelentősen meghosszabbítja a termelési időt is. Ebben tudunk segítséget nyújtani a borpincék párásítása esetén.

boraszat parasitasa

Fontos, hogy milyen klimatizálási, vagy párásítási megoldást választ a bortermelő. A hagyományos légkondicionáló berendezések száríthatják a levegőt, sőt a légkondicionálókban megtelepedett baktériumok sem kedveznek a környezetnek. A megfelelő párásító kiválasztásával megakadályozható a borok természetes párolgása is. A mai modern módszerek elterjedésével, - mint például az irányított erjesztéses technológia - a mesterséges hűtés egyre fontosabb szerephez jut a bortermelés folyamatában. A MASTERKOOL ködhűtő berendezéseivel állandó páratartalmat, és megfelelő hőmérsékletet biztosítunk a bortermeléshez. A nagynyomású vízpára, ami 4 micron nagyságú páraködöt jelent, nem csapódik le a felületeken, hanem a közegben azonnal elpárolog, így növeli, vagy éppen állandó szinten tartja a levegő páratartalmát. Az optimális páratartalom hozzájárul a fahordók megfelelő állapotához, s a bor vesztesége is csökkenthető. A párásítók működtetetési költségei, a hagyományos hűtési technológiákkal szemben sokkal gazdaságosabbak, a berendezések hosszú élettartamúak.

boraszat parahutese

Előnyök

  • A párásítási technológiával növelhető a borospincék termelékenysége
  • Állandó páratartalom biztosítható, ami által megszűnik a fahordók kiszáradásának veszélye
  • A párásítóval megakadályozható a borok természetes párolgása
  • A rendszer segítségével állandó, a bortermeléshez szükséges optimális hőmérséklet biztosítható
  • Professzionális technológia, minőségi anyagok és alkatrészek
  • Kültéren is élvezhető, 5-15 Celsius fokos hőmérséklet csökkenés
  • Szagtalanít, leköti a port, a pollent, tisztítja a levegőt, jótékony hatással van az allergiás panaszokkal rendelkezőkre
  • Környezetbarát, gazdaságos működés, egyszerű karbantartás

Gépeink, rendszereink bérelhetőek, legyen szó akár mobilklíma bérlésről, ventilátor bérlésről, vagy párásító bérlésről minden igényt kielégítünk!

A bérléssel kapcsolatos információkról bővebben a BÉRLÉS menüpont alatt olvashat.

Szolgáltatásaink címszavakban:

Borászatok, Borpincék, Csarnok párásítás, Csarnokhűtés, Evaporatív hűtés, Mobil Evaporatív hűtés, Mobil adiabatikus hűtés, Légcsatornázás, Textil alapú légcsatornázás, Faipari párásítás, Frissáru pultok frissentartása, Gyümölcsstand párásítás, Halpultok párásítása, Húspultok párásítása, Étterem, Kávézó, Cukrászda, Teraszhűtés, Mobil hűtés esküvőn, Hűtés rendezvényeken, Hűtőház párásítás, Gyárak hűtése, Csarnok hűtése, Szerelőműhely hűtése, Sportlétesítmény párásítása, Sportlétesítmény hűtése, Wellness hűtés, Strandok hűtése, Vidámpark hűtés, Állatkert hűtés, Szálloda Hűtés, Panzió hűtés, Üdülőcentrum hűtés, Állattenyésztési telepek hűtése, Lovardák hűtése, Sertés telepek hűtése, Baromfi telepek hűtése, Szarvasmarha telepek hűtések, Ipari hűtés, Ipari párásítás, Ipari üzemek párásítása, Istállóhűtés, Istállók hűtése, Klíma előhűtés, Rovarmentesítés, Ködhűtés, Kültéri hűtés bérbe adás, Kültéri hűtés, Kültéri klíma, Látványpárásítás, Léghűtés, Léghűtő berendezések, Légnedvesítés, Légnedvesítő rendszerek, Mobil hűtés bérlés, Mobil klíma bérlés, Mobil klíma, Nyomdaipari párásítás, Papíripari párásítás, Párahűtés a strandokon, Párahűtés, Párakapu, Párásítás betongyártásban, Párásítás, Páratartalom szabályozás, Por- és szagmegkötés, Pormegkötés hulladékfeldolgozóban, Rendezvény klimatizálás, Szabadtéri hűtés, Szagtalanítás, Párakapu megoldás, Teraszhűtés bérlés, Teraszhűtés, Teraszhűtő rendszer bérlés, Teraszklíma, Teraszpárásítás, Textilipari párásítás, Üvegházak párásítása, Fóliaházak párásítása, Kertészetek párásítása, Pálmaházak párásítása, Vízhűtés, Zöldségstand párásítás, Gyümölcsstand párásítás, Kiállítások hűtése - párásítása, ESD védelem, Fúvókák, Fúvóka a párahűtő rendszerben