+36-30-950-9396 masterkool@masterkool.hu MASTERKOOL

Gombatermesztő helyiségek párásítása

Gombatermesztő helyiségek párásítása

(gombafóliák, gombasátrak, gombapincék)

A gombák kezdeti fejlődésénél a megfelelő páratartalomszint 80-90%, ezt a szintet addig kell folyamatosan tartani, míg megjelennek a gombostűfejnyi csiperkék. A MASTERKOOL párásító rendszerek használata nagyban megkönnyíti a gombatermesztést, hisz óriási előnye hogy ellenőrizhető, beállítható mindazon tényező mely nagyban hozzájárul a megfelelő termesztés sikeréhez. A legfontosabb külső tényező a páratartalom, mert nagyon száraz körülmények között a táptalaj nedvességtartalma erősen csökkenhet. A légnedvesítő rendszer segítségével, gyorsan és hatékonyan visszaállítható a megfelelő 70%-os páratartalomszint, mely a gombatermesztés alatt szabályozható, illetve növelhető.

Termesztés

A termesztés kezdeti stádiumában fontos szerepet játszik a levegő cseréje, melyet a szakemberek csak abban esetben javasolnak, ha a termesztő helyiség kellemetlen szagot áraszt. A MASTERKOOL párásító készülékeknek köszönhetően kontrollálni lehet ezen problémát, hisz szagtalanító funkciójának köszönhetően lenyomja, megszünteti a kellemetlen szagokat. A termesztés teljes időtartama alatt ügyelni kell, hogy a helyiségbe a kártevők – gombalégy, gombaszúnyog vagy atka – ne kerüljenek, mert ha a táptalajhoz jutnak, akkor nagymértékben elszaporodnak, és súlyos terméskiesést okozhatnak. A nyílászárók megfelelő „eltakarása” mellett fontos szerepet játszik a párásító rendszer, hisz a ködösítés egyik fontos jellemzője, hogy távol tartja a repülő bogarakat, szúnyogokat. A ködhűtő rendszerek alkalmazásával, a kertészetek klíma szabályozásában megtartható a helyes hőmérséklet, a nedvesség, a mesterséges vagy természetes szellőzés alkalmazása mellett. Ahol szükséges, ventilátort helyezünk el a pára és a levegő megmozgatására. Szabályozott feladatokat szintén biztosít párásító rendszerünk, köszönhetően a speciális eszközöknek, mint a termosztátnak, időzítőnek és a páratartalom mérőnek.

Előnyök

  • Állandó páratartalmat biztosít, kevesebb öntözés szükséges
  • Lényegesen magasabb terméshozam
  • Töredékére csökkenthető a növényvédő szerek használata
  • Kevesebb árnyékolás szükséges
  • A párásítás szabályozhatóvá teszi a mikroklímát bármelyik évszakban
  • Távol tartja a repülő bogarakat, szúnyogokat
  • Professzionális technológia, minőségi anyagok és alkatrészek
  • Könnyen, gyorsan telepíthetőek
  • Megszünteti a kellemetlen szagokat, leköti a port, a pollent, tisztítja a levegőt
  • Környezetbarát, gazdaságos működés, egyszerű karbantartás

Gépeink, rendszereink bérelhetőek, legyen szó akár mobilklíma bérlésről, ventilátor bérlésről, vagy párásító bérlésről minden igényt kielégítünk!

A bérléssel kapcsolatos információkról bővebben a BÉRLÉS menüpont alatt olvashat.

FIÓKOMÍrjon most!Hívjon most!
X