Pormegkötés

Azokon a munkahelyeken, ahol nap, mint nap ipari tehergépekkel dolgoznak (pl. teherautóval, billenőkocsival, markolóval stb.) a felszálló por megnehezíti a munkát, és a körülményeket, hiszen mind a dolgozók, mind a környező településeken lakók életét befolyásolja. A szálló por nem csak egészségtelen, hanem például rontja a látási viszonyokat, megnehezíti a légzést, a mindennapi munkát. A levegőben észlelhető por és pollenek a légáramlatokkal folyamatosan jelen vannak légterünkben. Az ipari por ezzel szemben sokkal nagyobb koncentrációban érezhető a gyárak, ipari létesítmények területén, mely nagyon sok helyen gondot jelent. A vízporlasztásos technológiával működő rendszer telepítése megoldást nyújt ezekre a problémákra, amivel hosszú távon egészséges és az előírásoknak megfelelő körülmények teremthetőek. A szálló por lekötésével, a dolgozók munkakörülményei javulnak, kevesebb megbetegedés lesz, ebből következően kevesebb veszteség éri a vállalatot. Az optimálisabb környezetben a munka gyorsabban tud haladni, és a környéken lakók sem panaszkodnak a nagy por és a szagok miatt. A porlefogás mellett a szagmegkötő funkció a másik nagy előnye a rendszernek. A felhasznált vízhez különböző szagsemlegesítő anyagok keverhetőek, így már helyben megoldható a probléma. A légnedvesítés száraz időben és a nagy melegben még inkább hasznunkra lehet, hiszen a porlekötés mellett a levegő hőmérsékletét is csökkenti.

pormegkotes ujrahasznosito telepen

pormegkotes vizporlasztasos ventilatorokkal            

A professzionális pormegkötő technológia lényege a vízcseppek méretében van. A 3-7 micron nagyságú vízcseppek a legapróbb porszemeket is magukhoz vonzzák, és súlyuknál fogva a földre hullnak. A talaj locsolásával nem helyettesíthető a folyamat, hiszen vízporlasztásos rendszerünk már a levegőben lévő felszálló porral felveszi a harcot. A porlasztásos rendszer nagynyomáson működik. A vezetékes vizet először 70-100 bar nyomásra fokozza a kompresszor, ami azután a nagynyomású csövekben folyik tovább. A csöveket elosztókkal bővíthetjük, vagy vezethetjük a kívánt helyre. Segítségükkel korlátlan négyzetméterszámú területre építhető ki a technológia. A beporlasztást végző fúvókákon át távozik a 3-7 micron nagyságú vízpára, mely azonnal magához vonzza a polleneket, porszemeket.

A pormegkötés folyamatát az alábbi ábrán szemléltetjük:

A szálló por jelenlétét a levegőben a nagynyomású vízporlasztásos pormegkötő rendszer milliónyi részecskéje magához vonzza, majd a parányi vízcseppek a por részecskékhez tapadva a földre hullnak.

pormegkotes folyamata

A Masterkool pormegkötő technológia jellemzői:

pormegkotes

  • költséghatékony, gazdaságos működtetés
  • környezetbarát technológia
  • manuális és automatizált vezérlés, nem igényel szakszerű felügyeletet
  • hosszú élettartamú, energiatudatos berendezések
  • minőségi anyagok és alkatrészek
  • a legoptimálisabb elhelyezés kiválasztása, figyelembe véve a por keletkezési helyét és a terület nagyságát
  • a rendszer kiépítésének ideje alatt nem szükséges a termelés leállítása, nincs szükség különféle engedélyek beszerzésére sem
  • a rendszer karbantartása egyszerű, szaktudás nélkül is megoldható

A MASRTERKOOL vízporlasztásos rendszerek korlátlan négyzetméterszámon képesek a hatékony pormegkötésre, az egészen kicsi telepektől kezdve a legnagyobb kőbányákig. Alkalmazható építési területeken, takarmány feldolgozók, adalékanyag feldolgozó,- újrahasznosító üzemek, hulladéklerakók, cementgyárak, széntárolók, kőfejtők, kőbányák pormegkötésére. Az egyedi igényeket figyelembe véve, személyes helyszíni felmérést követően alakítjuk ki a legoptimálisabb megoldást, mely mindenki megelégedésére szolgál és hosszútávon biztos hatékonyságot mutat.

pormegkotes takarmanyfeldolgozo uzemben

pormegkotes epitesi teruleten

Szolgáltatásaink címszavakban:

Borászatok, Borpincék, Csarnok párásítás, Csarnokhűtés, Evaporatív hűtés, Mobil Evaporatív hűtés, Mobil adiabatikus hűtés, Légcsatornázás, Textil alapú légcsatornázás, Faipari párásítás, Frissáru pultok frissentartása, Gyümölcsstand párásítás, Halpultok párásítása, Húspultok párásítása, Étterem, Kávézó, Cukrászda, Teraszhűtés, Mobil hűtés esküvőn, Hűtés rendezvényeken, Hűtőház párásítás, Gyárak hűtése, Csarnok hűtése, Szerelőműhely hűtése, Sportlétesítmény párásítása, Sportlétesítmény hűtése, Wellness hűtés, Strandok hűtése, Vidámpark hűtés, Állatkert hűtés, Szálloda Hűtés, Panzió hűtés, Üdülőcentrum hűtés, Állattenyésztési telepek hűtése, Lovardák hűtése, Sertés telepek hűtése, Baromfi telepek hűtése, Szarvasmarha telepek hűtések, Ipari hűtés, Ipari párásítás, Ipari üzemek párásítása, Istállóhűtés, Istállók hűtése, Klíma előhűtés, Rovarmentesítés, Ködhűtés, Kültéri hűtés bérbe adás, Kültéri hűtés, Kültéri klíma, Látványpárásítás, Léghűtés, Léghűtő berendezések, Légnedvesítés, Légnedvesítő rendszerek, Mobil hűtés bérlés, Mobil klíma bérlés, Mobil klíma, Nyomdaipari párásítás, Papíripari párásítás, Párahűtés a strandokon, Párahűtés, Párakapu, Párásítás betongyártásban, Párásítás, Páratartalom szabályozás, Por- és szagmegkötés, Pormegkötés hulladékfeldolgozóban, Rendezvény klimatizálás, Szabadtéri hűtés, Szagtalanítás, Párakapu megoldás, Teraszhűtés bérlés, Teraszhűtés, Teraszhűtő rendszer bérlés, Teraszklíma, Teraszpárásítás, Textilipari párásítás, Üvegházak párásítása, Fóliaházak párásítása, Kertészetek párásítása, Pálmaházak párásítása, Vízhűtés, Zöldségstand párásítás, Gyümölcsstand párásítás, Kiállítások hűtése - párásítása, ESD védelem, Fúvókák, Fúvóka a párahűtő rendszerben