+36-30-950-9396 masterkool@masterkool.hu MASTERKOOL

Pormegkötés

Pormegkötés

Azokon a munkahelyeken, ahol nap, mint nap ipari tehergépekkel dolgoznak (pl. teherautóval, billenőkocsival, markolóval stb.) a felszálló por megnehezíti a munkát, és a körülményeket, hiszen mind a dolgozók, mind a környező településeken lakók életét befolyásolja. A szálló por nem csak egészségtelen, hanem például rontja a látási viszonyokat, megnehezíti a légzést, a mindennapi munkát. A levegőben észlelhető por és pollenek a légáramlatokkal folyamatosan jelen vannak légterünkben. Az ipari por ezzel szemben sokkal nagyobb koncentrációban érezhető a gyárak, ipari létesítmények területén, mely nagyon sok helyen gondot jelent. A vízporlasztásos technológiával működő rendszer telepítése megoldást nyújt ezekre a problémákra, amivel hosszú távon egészséges és az előírásoknak megfelelő körülmények teremthetőek. A szálló por lekötésével, a dolgozók munkakörülményei javulnak, kevesebb megbetegedés lesz, ebből következően kevesebb veszteség éri a vállalatot. Az optimálisabb környezetben a munka gyorsabban tud haladni, és a környéken lakók sem panaszkodnak a nagy por és a szagok miatt. A porlefogás mellett a szagmegkötő funkció a másik nagy előnye a rendszernek. A felhasznált vízhez különböző szagsemlegesítő anyagok keverhetőek, így már helyben megoldható a probléma. A légnedvesítés száraz időben és a nagy melegben még inkább hasznunkra lehet, hiszen a porlekötés mellett a levegő hőmérsékletét is csökkenti.

A professzionális pormegkötő technológia lényege a vízcseppek méretében van. A 3-7 micron nagyságú vízcseppek a legapróbb porszemeket is magukhoz vonzzák, és súlyuknál fogva a földre hullnak. A talaj locsolásával nem helyettesíthető a folyamat, hiszen vízporlasztásos rendszerünk már a levegőben lévő felszálló porral felveszi a harcot. A porlasztásos rendszer nagynyomáson működik. A vezetékes vizet először 70-100 bar nyomásra fokozza a kompresszor, ami azután a nagynyomású csövekben folyik tovább. A csöveket elosztókkal bővíthetjük, vagy vezethetjük a kívánt helyre. Segítségükkel korlátlan négyzetméterszámú területre építhető ki a technológia. A beporlasztást végző fúvókákon át távozik a 3-7 micron nagyságú vízpára, mely azonnal magához vonzza a polleneket, porszemeket.

A pormegkötés folyamatát az alábbi ábrán szemléltetjük:

A szálló por jelenlétét a levegőben a nagynyomású vízporlasztásos pormegkötő rendszer milliónyi részecskéje magához vonzza, majd a parányi vízcseppek a por részecskékhez tapadva a földre hullnak.

A Masterkool pormegkötő technológia jellemzői:

  • költséghatékony, gazdaságos működtetés
  • környezetbarát technológia
  • manuális és automatizált vezérlés, nem igényel szakszerű felügyeletet
  • hosszú élettartamú, energiatudatos berendezések
  • minőségi anyagok és alkatrészek
  • a legoptimálisabb elhelyezés kiválasztása, figyelembe véve a por keletkezési helyét és a terület nagyságát
  • a rendszer kiépítésének ideje alatt nem szükséges a termelés leállítása, nincs szükség különféle engedélyek beszerzésére sem
  • a rendszer karbantartása egyszerű, szaktudás nélkül is megoldható

A MASRTERKOOL vízporlasztásos rendszerek

korlátlan négyzetméterszámon képesek a hatékony pormegkötésre, az egészen kicsi telepektől kezdve a legnagyobb kőbányákig. Alkalmazható építési területeken, takarmány feldolgozók, adalékanyag feldolgozó,- újrahasznosító üzemek, hulladéklerakók, cementgyárak, széntárolók, kőfejtők, kőbányák pormegkötésére. Az egyedi igényeket figyelembe véve, személyes helyszíni felmérést követően alakítjuk ki a legoptimálisabb megoldást, mely mindenki megelégedésére szolgál és hosszútávon biztos hatékonyságot mutat.

FIÓKOMÍrjon most!Hívjon most!
X